Duonos gaminių kepėjo (formaliojo)

Data: 2019-07-22 Mokymo forma: Formaliojo mokymo Trukmė: 20 sav. (800 val.) Kodas: 262054101 Vieta: Vilnius

Programos tikslas – parengti duonos gaminių kepėją, žinantį žaliavų ir duonos gaminių asortimentą, duonos kepimo technologinį procesą, higienos ir sanitarijos reikalavimus, gebantį paruošti tešlą, formuoti pusgaminius, kepti kvietinę, ruginę duoną ir kvietinės tešlos miltinius konditerijos gaminius, saugiai eksploatuoti įrengimus.

Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymai. Teorinio mokymo metu supažindinama su duonos kepimo technologija, maisto prekių mokslu, duonos gaminių gaminimo technologiniais įrengimais, geros higienos ir geros gamybos praktika, apskaitos pagrindais, informacinėmis technologijomis, teisės pagrindais, darbuotojų sauga ir sveikata bei verslo pagrindais.

Praktinis mokymas sudarytas iš dviejų etapų:

  • Pirminius darbo įgūdžius mokinys įgyja praktinio mokymo bazėje vadovaujamas profesijos mokytojo.
  • Antras praktinio mokymo etapas – gamybinė praktika organizuojama duonos gaminių kepimo įmonėse.

Išmokstama naudotis technologinėmis receptūromis, instrukcijomis ir standartais, pasiruošti žaliavas, maišyti tešlas, formuoti pusgaminius, kepti kvietinių ir ruginių miltų duonos gaminius.

Asmuo, baigęs mokymo programą ir išlaikęs kvalifikacijos egzaminus, įgyja duonos gaminių kepėjo kvalifikaciją.

Dalinkitės!

Registracija

Būtini laukeliai pažymėti (*)