Padavėjo (formaliojo)

Data: 2018-03-19 Mokymo forma: Formaliojo mokymo Trukmė: 25 sav. (1000 val.) Kodas: 362081102 Vieta: Vilnius

Programos tikslas – parengti padavėją, žinantį maitinimo įmonių tipus ir darbo jose ypatumus, maisto prekių, gėrimų asortimentą ir kokybės reikalavimus, higienos ir saugaus darbo reikalavimus, gebantį paruošti prekybos salę darbui, įvairiais būdais lankstyti servetėles, rengti valgiaraščius, priimti užsakymus ir aptarnauti lankytojus, patiekti valgius ir gėrimus, serviruoti stalus, apskaičiuoti žaliavų sudėjimo normas ir pardavimo kainą,  ruošti ir patiekti maišytus bei karštuosius gėrimus, šaltus ir karštus užkandžius, dirbti kompiuteriu  ir kitais maitinimo įmonės įrengimais.

Programą sudaro teorinis ir praktinis mokymai. Teorinio mokymo metu supažindinama su svečių aptarnavimu maitinimo įmonėse, maisto prekių asortimentu, kasos aparatais,  maitinimo įmonių įrengimais, patiekalų kulinarine charakteristika, mitybos fiziologija ir higienos pagrindais, prekybos psichologijos pagrindais, profesine etika ir estetika, apskaita ir atsiskaitomybe, informacinėmis technologijomis, užsienio kalba ir profesinės kalbos kultūra, darbo teisės pagrindais, darbuotojų sauga ir sveikata.

Praktinis mokymas sudarytas iš dviejų etapų:

  • Pirminius darbo įgūdžius mokinys įgyja mokymo įstaigoje vadovaujamas profesijos mokytojo.
  • Antras praktinio mokymo etapas organizuojamas realioje darbo vietoje – maitinimo įmonėje.

Išmokstama paruošti darbo vietą, sudaryti valgiaraščius patiekalams ir gėrimams, parinkti indus, įrankius, stalo aptiesalus, serviruoti stalus.

Asmuo, baigęs mokymo programą ir išlaikęs kvalifikacijos egzaminus, įgyja padavėjo kvalifikaciją.

Dalinkitės!

Registracija

Būtini laukeliai pažymėti (*)